به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن صادقی فعال جامعه کارگری و عضو ارشد خانه کارگر با اشاره به طرح همسان سازی میگوید: این طرح در حالی مطرح میشود که اساساً غلط است. در واقع وقتی دولت و مجلس از همسان سازی کشوری و لشگری میگویند و در پرانتز هم تاًمین اجتماعی مینویسند، مرتکب اشتباه بزرگی میشوند. چرا که همسان سازی متعلق به کشوری، لشگری و دولت است و به سازمان تاًمین اجتماعی مربوط نیست. چون اساساً ساز و کار تاًمین اجتماعی با دولت فرق دارد و برای تاًمین اجتماعی «متناسب سازی» باید به کار برد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به شرایط بازنشستگان تاًمین اجتماعی میگوید: باید از مجلس پرسید، با چه متر و معیاری در بودجه ۱۴۰۲ فقط ۲۰ درصد زیاد کردند؟ این تصیمم سرتاسر اشتباه که دستِ کارگران و بازنشستگان خالیتر از همیشه کرد، در حالی توسط نمایندههای مجلس تصویب شد که نرخ تورم نقطه به نقطه در اسفندماه سال گذشته شصت و سه درصد و نرخ تورم در بهمن ماه سی و هفت درصد بود. خب! آیا کارگران و بازنشستگان حق اعتراض دارند یا نه؟ واقعاً آنهایی که در مجلس وظیفه رسیدگی به امور مردم را دارند، میدانند مردم به لحاظ اقتصادی در چه شرایطی هستند؟
او میگوید: آقایان برای اینکه بتوانند در انتخابات راًی داشته باشند، وعدههایی میدهند که خودشان هم میدانند از عهده شان خارج است. جالب است، در برنامه هفتم هم همسان سازی را آورده اند تا بتوان اینطور گفت که با مجلسی طرف هستیم که هیچ شناختی از مختصات اقتصادی ندارد. آقایان گمان میکنند اگر روزی چند بار اعلام کنند که مجلس یازدهم مجلس انقلابی است، بس است. انگار نه انگار که همزمانی مجلس یازدهم و دولت سیزدهم قشر متوسط را به قشر پایین، قشر پایین را به قشر فقیر و قشر فقر را به حاشیه نشینی کشانده است.
صادقی درباره نقش دولت در بحرانها تصریح کرد: وقتی دولت توسط کسی تشکیل میشود که سابقه اجرایی کافی ندارد، باطبع وزیرانی روی کار میآیند که به دلیل فقدان تجربه و تخصص، تصمیمهایی میگیرند که معلوم است، مشکلات را کمتر نمیکنند. دقیقاً به دلیل بی کفایتی دولت و بودجه نویسی غلط سازمان برنامه و بودجه و همچنین سیاستهای منفعت طلبانه بعضی از کارفرمایان شرایط برای قشر کارگر سخت شده است و باید گفت، کارگران دلیلی بر کوتاه آمدن از حقوق مسلم خود نمیبینند. آنها که زبان منطق را نمیشناسند، باید منتظر روزی باشند که کارگران تصمیم بگیرند به ناکارآمدی و تضییع حقوق شان واکنش لازم را نشان بدهند.
این فعال صنفی در ادامه به مقایسه حقوق کارگران ایرانی و کارگران کشورهای دیگر گفت: در ادامه با مقایسه حقوق کارگران ایرانی با کشورهای دیگر گفت: کارگران آمریکایی در یک ساعت ۳۶ دلار حقوق میگیرند و حتی در ترکیه هم حقوقها چند برابر هستند. در بحرین و حتی همین عراقی که نیازمند کمکهای ایران است هم کارگران به لحاظ درآمد از شرایط بسیار بهتری نسبت به کارگران ایرانی برخوردار هستند. به طوری که هرک کارگر در آمریکا برای یک ساعت فعالیت ۳۶ دلار حقوق میگیرد. جالب است بدانید، حقوق کارگران کشورهای ترکیه و حتی در ترکیه، بحرین و حتی همین عراقی که نیازمند کمکهای ایران است هم از کارگران ما بیشتر است.
حسن صادقی در پایان گفت: تاًکید میکنم، دولت با طرح همسان سازی فقط دنبال این است که مخارج و هزینههای وابستگان به دولت را تاًمین کنند و به طور آشکارا درک درستی از تنگناهای مردم ندارند. / روز نو